Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.116
Notícies

El Bosquet - Imatge inexistentAquest diumenge, 12 de juny, se celebra l'Aplec de l'Arròs al Bosquet que organitza cada any el Casal d'Alella amb la col·laboració de l'Ajuntament. Tot i que enguany s'han reforçat els tractaments contra la processionària del pi, l'Ajuntament no pot garantir que no es tornin a produir les afectacions cutànies de l'edició anterior en persones especialment sensibles. Per això es recomana a les persones més susceptibles de patir urticàries que prenguin les mesures de precaució que considerin adients, com portar roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons.

Pins amb fongsEls tècnics de plagues de la Generalitat han pogut comprovar que els pins del Bosquet estan afectats pel fong Thyriopsis halepensis, una plaga que afecta bona part dels pins pinyers de la comarca.  Aquest fong, que també afecta altres pinedes del municipi, ataca les fulles antigues dels pins, les que tenen un o més anys. Els brots d'aquest any no haurien de resultar afectats, però com que a la capçada dels pins hi ha fulles de fins a tres anys, l'efecte final acaba essent que els pins queden sense fulles i semblen morts. Però no ho estan.

El cedre del pati de Can Lleonart s'ha hagut de talar perquè estava greument afectat pel fong Armillaria mellea que ataca el sistema radicular, podreix les arrels i provoca la mort de l'arbre per inanició, atès que no pot captar ni l'aigua ni els nutrients del sòl.

Neteja franges perimetralsS'apropa l'estiu i creix el risc d'incendis forestals. L'Ajuntament, amb la col·laboració d'altres administracions, ja ha començat a prendre mesures per tal de minimitzar el risc d'incendi, però cal la implicació de tota la ciutadania per salvaguardar el poble del perill del foc. A finals de maig es van enllestir els treballs de neteja i manteniment de franges perimetrals a Nova Alella i Can Comulada i s'ha actuat en diferents camins i pistes forestals.

Juliols de la UBEls cursos dels Juliols de la UB, que organitza l'Ajuntament amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, porten el títol de "El canvi climàtic: estratègies d'adaptació i mitigació". De l'11 al 15 de juliol, s'analitzaran les conseqüències de l'escalfament del planeta, com afecta o pot afectar la vinya i la vitivinicultura aquest fenomen tant complex i quines estratègies s'estan desenvolupant per fer-hi front. L'Ajuntament convoca quinze beques, cinc més que l'any passat, adreçades a persones interessades a assistir al curs. Poden sol·licitar-la tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys. Les sol·licituds s'han de presentar abans del 16 de juny mitjançant una instància i la presentació d'una carta de motivació.

Nit del comerçAlella celebrarà el seu primer shopping night el dissabte 11 de juny, de 20 a 24h. Els comerços que vulguin adherir-se allargaran el seu horari d'obertura fins a la mitja nit i oferiran descomptes i promocions. També es farà una edició especial del tapes i vins i un tast al mercat, a més de música, espectacles en directe i més sorpreses. A més, durant la Nit de Comerç es faran les sessions d'Enotast i Mostast en un format especial en horari nocturn, a partir de les 21h.

Anna LlimósCan Manyé exposa del 10 al 26 de juny “Fraccionar”, un projecte artístic d'Anna Llimós que mostra la petja que les persones deixen en els espais domèstics que habiten a partir d'objectes i altres elements que han caigut en desús.

Festivals Musicals del MaresmeEl Festival d'Estiu d'Alella forma part de la primera guia dels Festivals Musicals del Maresme editada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. El catàleg recull la informació, en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), de 35 festivals de música que se celebren a 23 municipis de la comarca. En aquesta primera edició s'han publicat 4.000 exemplars que es distribuiran a oficines de turisme i equipaments municipals.

Tallada 2015 - Imatge inexistentSi voleu que els vostres fills i filles participin de forma activa a la 42a Festa de la Verema com a hereus o dames d'honor, cal que feu les inscripcions a Can Lleonart del 13 de juny al 13 de juliol. Poden participar-hi els nens i nenes empadronats a Alella que en el moment de la festa tinguin entre 8 i 12 anys i que no hagin pres part a l'edició anterior.

Espai Actiu - Imatge inexistentEl Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu obre el 20 de juny el termini d'inscripcions. El programa formatiu 2016-2017 inclou els cursos de preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior i la d'accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, a més de diferents cursos de preparació per a l'obtenció de certificats oficials de català, anglès i de competència digital.

Del 12 al 22 de juny podeu votar la pel·lícula que voleu veure al cinema a la fresca que formarà part del programa de la Festa Major.  Enguany es pot triar entre cinc propostes, totes elles aptes per a tots els públics: Alvin i els esquirols. Festa sobre rodes; Atrapa la bandera; Batman vs Superman; Inside Out i Jurassic World. Per poder votar cal accedir a l'enquesta que trobareu en aquest enllaç.

Agenda

Anna Llimós

Data: Divendres, 10 de juny de 2016
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dissabte, 11 de juny de 2016
Hora: 6 h tarda
Lloc: Teatre La Massa de Vilassar de Dalt

Nit del comerç   Nit del comerç

Data: Dissabte, 11 de juny de 2016
Hora: 8 h vespre
Lloc: Plaça de l'Ajuntament, plaça d'Antoni Pujadas i Torrent Vallbona
Durada: De 20 a 24h

Tastet de revetlla

Data: Dissabte, 11 de juny de 2016
Hora: 9 h vespre
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Dissabte, 11 de juny de 2016
Hora: 9 h vespre
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Diumenge, 12 de juny de 2016
Hora: 10 h matí
Lloc: El Bosquet
Organitza: Casal d'Alella amb la col·laboració de l'Ajuntament
Data: Diumenge, 12 de juny de 2016
Hora: 4 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella

thermomix

Data: Dimarts, 14 de juny de 2016
Hora: 5 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 16 de juny de 2016
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza: Ajuntament d'Alella

sopar fi de curs a can lleonart

Data: Dijous, 16 de juny de 2016
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella

Taller reaprofitament d'aliments

Data: Dijous, 16 de juny de 2016
Hora: 5 h tarda
Lloc: Can Gaza

Taller de mobles

Data: Dissabte, 18 de juny de 2016
Hora: 10 h matí
Lloc: Espai Jove
Durada: De 10 a 15h
Data: Dissabte, 18 de juny de 2016
Hora: 10 h matí
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera
Data: Diumenge, 19 de juny de 2016
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Diumenge, 19 de juny de 2016
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí