On trobar-nos
  • Horari:
    Demanar informació a la Regidoria d'Esports (935401993) 
Rocodrom
  • Coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física, el 6 d'abril de 2018, es va estrenar una nova instal·lació esportiva: el Rocòdrom d'Alella. La construcció d'aquest nou equipament és una aposta decidida per incrementar la diversitat d'oferta de pràctica esportiva, i en especial, l'esport de lleure, al temps que dóna resposta a una increment demanda d'aquest tipus d'espai per part de joves del municipi practicants i aficionats a aquesta disciplina esportiva.  La nova instal·lació està dissenyada per a la docència, la recreació i l'entrenament de l'activitat esportiva de l'escalada. El rocòdrom, que ha suposat una inversió de més de 39.000 euros, consta d'una estructura escalable diferenciada en dos zones:

    • Zona de bloc (boulder): espai que no supera els 3 m d'alçada de caiguda equipat amb preses en el que es pot escalar sense cordes i obligatòriament amb els matalassos de seguretat col·locats.
    • Zona d'escalada: espai que supera els 3 m d'alçada equipat amb preses i elements de seguretat (xapes, reunions i/o autoassegurador) en el qual només es pot practicar l'escalada amb corda.

    El seu ús comporta el compliment del reglament corresponent amb especial compliment a les indicacions de seguretat.

    L'Ajuntament està acabant d'enllestir la regulació d'usos de l'espai, que es dinamitzarà conjuntament des de les àrees d'Esports i d'Adolescència i Joventut, amb l'objectiu que pugui ser utilitzat pel nombre més ampli de persones i aconseguir que l'escalada sigui un més dels esports referents al municipi. 

    Els rocòdroms són espais on aprendre tècniques d'escalada i millorar el condicionament físic i aporten de forma artificial el que es pot trobar en un entorn natural. Serveixen per promoure la pràctica de l'escalada, tant des de la vessant esportiva com la lúdica. Tot i que els poden utilitzar persones de totes les edats, és recomanable tenir un bon estat físic.

    Fitxa tècnica:

    • Empresa constructora: ACEP SL 
    • Superfície zona bloc (boulder): 65 m2
    • Superfície zona escalada: 24 m2
    • Pressupost: 39.083 euros

    Rocòdrom Rocòdrom