Medi ambient
Presentaciˇ

Bosses compostablesEntre el 15 de marš i el 15 d'octubre, es prohibeix en els terrenys forestals (poblats o no per espŔcies arb˛ries) i en la franja de 500 metres que els envolta:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrÝcoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibiciˇ, dintre de les Órees recreatives i d'acampada i en parcelĚles de les urbanitzacions, la utilitzaciˇ dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llenšar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llanšar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilitzaciˇ de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciˇ que travessin terrenys forestals.

La prohibiciˇ de no encendre foc en terreny forestal estÓ recollida al Decret 64/1995, que tÚ com a objectiu establir una sŔrie de mesures per prevenir els incendis forestals. De manera extraordinÓria, si s┤han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal, cal demanar autoritzaciˇ al Departament d┤Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaciˇ i Medi Natural.

MÚs informaciˇ en aquest enllaš