Enoturisme solidari

Diada enosolidària. ActivitatsEnoturisme amb sensibilitat social. Aquest és el leitmotiv de la nova iniciativa que promou el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella: la Diada Enosolidària. El dia central serà el 16 de juny, tot i que hi ha activitats relacionades des de l'1 al 17 de juny. Amb el lema Fes un gest per l'ELA, aquesta primera edició està dedicada a recaptar fons per a la Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) Miquel Valls i sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia minoritària i terrible. 

La cultura vinícola és el fil conductor del programa d'aquesta diada solidària, organitzada amb vocació festiva i participativa, oberta a tothom, i que girarà entorn el vi, la gastronomia i el territori. Per dur-la a terme el Consorci compta amb la implicació dels municipis i membres associats a la Ruta del Vi DO Alella: cellers, restaurants, bars, hotels, botigues de vins, guies i sommeliers, ajuntaments i oficines de turisme…

Tots els membres de la Ruta disposaran d'una guardiola solidària amb un punt informatiu sobre la Diada i la Fundació Miquel Valls. L'Oficina de Turisme d'Alella ja en disposa d'una des de fa setmanes perquè la ciutadania faci una donació voluntària a canvi de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella de Lluís Tolosa. Els cellers oferiran una activitat enoturística especial, els restaurants hi dedicaran un espai als seus menús, alguns bars oferiran la tapa solidària, i diferents municipis organitzen activitats populars. 


Enotast i Festival d'Estiu 

A més de recollir diners amb la guardiola de l'Oficina de Turisme, l'Ajuntament d'Alella també participa a la diada solidària dedicant un Enotast a recaptar fons i s'instal·larà un punt informatiu amb servei de copes de vi durant la retransmissió de l’òpera Manon Lescaut,  del Liceu a la Fresca, que es farà el 16 de juny a la Plaça de l'Ajuntament dins del programa del Festival d'Estiu. 

Podeu consultar totes les activitats programades en aquest enllaç

Informació publicada el 28 de maig de 2018