Canvi provisional del subministrament d'aigua potable amb recursos procedents de la dessalinitzadora de la Tordera

Aixeta aiguaEn les últimes setmanes alguns veïns i veïnes del municipi han notat un canvi de gust de l'aigua potable que se subministra al municipi. Aquesta variació està motivada pel canvi provisional de les fonts d'abastament d'aigua en alta que dur a terme Aigües Ter Llobregat (ATLL) des del passat 12 de març a diferents municipis del Maresme.

Segons una nota informativa facilitada per la concessionària, degut a l'estat de pre-alerta en sequeres que s'ha patit aquest hivern i al temporal marítim que ha deixat inhabilitada la planta dessalinitzadora del Llobregat, des de mitjans de març algunes poblacions de la zona del Maresme reben un nou subministrament d'aigua del Ter i de la dessalinitzadora de la Tordera, per tal de garantir una abastiment continuat i redistribuir els cabals disponibles.  Tot això -assenyala ATLL- l'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera té les mateixes garanties sanitàries, de qualitat i potabilització que qualsevol abastiment d'ATLL. La concessionària ha informat que es tornarà a la situació anterior quan es reestableixi el funcionament de la dessalinitzadora del Llobregat.

Normalment, Alella rep l'aigua del Ter, però des de mitjan març es barreja, en diferents proporcions, amb l'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera. Segons explica SOREA, empresa encarregada del subministrament d'aigua en el municipi, l'aigua del Ter té una mineralització mitjana, amb una proporció majoritària de calci i bicarbonats en la seva composició mineral mentre que l'aigua dessalada té una mineralització molt més dèbil. Aquest canvi en la proporció de sals minerals majoritàries presents, fa que l'aigua tingui una percepció organolèptica (de sabor i olor) diferent a l'aigua que arriba únicament del Ter. En la mateixa línia que ATLL, SOREA assegura que l'aigua subministrada té absoluta garantia sanitària segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humà (Reial Decret 140/2003).

Més informació a la nota informativa d'ATLL 

Informació publicada el 21 de març de 2018