Oberts al transit el nou vial i els aparcaments de Can Calderó
Can CalderóEl 9 d'octubre es van obrir al trànsit el carrer de Miquel de Calderó i els aparcaments vinculats al projecte d'urbanització del Polígon d'Actuació Can Calderó-Can Serra. El nou vial, de 400m de longitud i 9m d'amplada, connecta els carrers de Les Heures i Maria Auxiliadora, vorejant la nova zona residencial edificada en aquest sector. L'obertura d'aquest accés suposa una nova via de connexió directa a la zona escolar del Bosquet, des de la carretera BP-5002. 
La part del nou vial que discorre paral·lel a l'escola s'ha pavimentat a un sol nivell, és de prioritat invertida, és a dir, tenen preferència els vianants. L'amplada de les voreres oscil·la entre 1,5 i 3,5m. Els vianants també poden accedir a la zona escolar a través de les escales instal·lades entremig dels edificis. 
Pel que fa al nou vial de Miquel de Calderó,  té sentit ascendent des de Les Heures a Maria Auxiliadora, excepte en la part baixa del vial (la més propera a la carretera) on hi ha doble sentit de circulació per facilitar l'entrada i sortida a les dues zones d'aparcament de Can Calderó, a les quals s'accedeix per aquesta nova via i no per l'accés actual d'Alella Vinícola, que ha estat batejat com a passatge del Vi Marfil i que està reservat a veïns per accedir als aparcaments privats i per a l'entrada al celler. Entre les dues plataformes d'aparcament hi ha un total de 137 places (61 a la plataforma superior i 76 a la inferior), a les que cal afegir les places d'aparcament habilitades en alguns trams del nou vial.
La primera fase de les obres corresponents al vial i una part de les edificacions van ser recepcionades per l'Ajuntament al mes de maig. La resta del projecte d'urbanització s'ha retardat per poder complir els requeriments de la Direcció General de Carreteres d'eixamplament de la calçada per facilitar el gir des del vial a la carretera, mitjançant la compra una franja de terreny propietat de la finca de Bouquet. Amb el nou traçat es disposa de més espai per garantir la seguretat de tots els moviments d'incorporació i sortida des de la carretera.  
Tot l'espai té una superfície edificada de 2.232 m2 i s'han construït 56 habitatges. Amb la reurbanització s'han vist afectats uns 300m2 de pati de la part davantera de l'escola. Aquesta reducció es va veure compensada amb l'ampliació de l'escola amb els 2.184 m2 que es van guanyar per a la zona esportiva de la part de darrera, vinculats a aquest projecte de reurbanització. 
 
L'empresa encarregada de les obres també ha refet la portalada de Can Calderó que va caure a terra. 
Can CalderóCan CalderóCan Calderó
Can CalderóCan CalderóCan Calderó
Més informació sobre aquesta actuació en aquest vídeo
Informació publicada el 15 d'octubre de 2017