L'Ajuntament i la comunitat educativa d'Alella posa en marxa un programa formatiu per prevenir l'assetjament escolar

Sessiˇ formativa TEI infantil i primÓriaImpulsat per la Comissiˇ Pedag˛gica del Consell Escolar Municipal, aquest proper inici de curs es posarÓ en marxa el programa “Tutoria entre iguals” (TEI), una formaciˇ que tÚ l’objectiu de prevenir l’assetjament escolar a travÚs d’un programa de convivŔncia basat en la tutoritzaciˇ emocional entre iguals. 

El programa TEI, desenvolupat per investigadors de l’Institut de CiŔncies de l’Educaciˇ de la Universitat de Barcelona, Ús una acciˇ que implica tots els agents educatius del municipi, potenciant un treball transversal i de corresponsabilitat educativa.

Per comenšar a treballar, s’han programat un seguit d’accions formatives al llarg del curs adrešades a equips docents i directius d’infantil, primÓria i secundÓria, famÝlies, tŔcnics municipals i monitors i monitores de lleure, esportius, de menjador o que realitzen activitats extraescolars. 

Amb les sessions formatives es pretÚn fer una intervenciˇ comunitÓria, dotant tots els agents implicats d’estratŔgies de prevenciˇ i d’intervenciˇ en relaciˇ a l’assetjament, i potenciant un discurs com˙ davant possibles conductes que puguin esdevenir en assetjament. 

L’Ajuntament assumirÓ mÚs de la meitat de la despesa i la resta es pagarÓ entre els centres educatius i les AMPA, amb l’objectiu de reforšar la idea de comunitat i de compromÝs compartit. 

Aquest dijous, 7 de setembre, s'han iniciat les sessions formatives adrešades a docents d'infantil i primÓria. MÚs d'una seixantena de mestres de l'Escola Fabra i de l'Escola La Serreta participen en aquestes sessions que es desenvoluparan els dies 7 i 13 de setembre a la sala d'actes de l'Institut Alella. A mÚs, al llarg del curs es farÓ un seguiment i una avaluaciˇ final.

Calendari de les sessions

  • Formaciˇ docents i equips directius d’infantil i primÓria:  7 i 13 de setembre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluaciˇ final.
  • Formaciˇ docents cicle d'infantil: 25 de setembre, 17 a 19h. Seguiment al llarg del curs i avaluaciˇ final. 
  • Formaciˇ docents i equip directiu de secundÓria: 2 i 9 d’octubre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluaciˇ final.
  • Formaciˇ a famÝlies: 24 d’octubre a les 18 hores a la sala d’actes de l’Institut d’Alella.
  • Formaciˇ a tŔcnics i tŔcniques de l’Ajuntament: 29 de setembre de 9 a 14h. 
  • Formaciˇ a monitors i monitores de lleure, esportives, de menjador, d’activitats extraescolars: 29 de setembre de 16 a 21h.

Sessiˇ formativa TEI infantil i primÓria  Sessiˇ formativa TEI infantil i primÓria Sessiˇ formativa TEI infantil i primÓria

Informaciˇ publicada el 7 de setembre de 2017