Programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran

Programa arranjament pisos gent granCinc llars alellenques amb persones majors de 65 anys s'han vist beneficiades enguany del programa d'arranjament d'habitatges per a gent gran, que promou la Diputació de Barcelona i del qual participa l'Ajuntament d'Alella des de l'any 2009. El programa té com a finalitat fer reformes bàsiques i instal·lar ajudes tècniques en l'habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables, per tal de garantir les condicions d'accessibilitats, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes. 

Els beneficiaris d'aquestes actuacions són les persones més grans de 65  anys que es troben en les següents situacions: dificultats per realitzar les activitats de la vida diària; pocs recursos econòmics; acreditació de la condició de discapacitat o en situació de dependència o majors de 80 anys que visquin sols o amb una altra persona gran.

Dels cinc arranjaments realitzats enguany, tres han consistit en substituir la banyera per una dutxa; en un s'ha canviat la dutxa per una altra més accessible i en un altre s'han substituït la cuina de gas per una altra elèctrica. Totes les persones beneficiades disposen de pocs recursos econòmics, són usuàries de Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) o d'altres recursos que ofereix l’àrea de Serveis Socials.

El conjunt de les obres realitzades durant el 2015 té un cost de 5.400€, dels quals 1.080€ han estat pagats per l'Ajuntament i la resta per la Diputació de Barcelona. 

Informació publicada el 16 de novembre de 2015