L'ĄGORA VA A L'INSTITUT

Des de la Regidoria d'Adolescència i Joventut es duen a terme diferents accions a l'Institut d'Alella que promouen una resposta específica a les diferents necessitats que puguin sorgir als adolescents i joves vinculats al centre educatiu. En aquests moments es desenvolupen 3 accions amb temàtiques diferenciades: en l’àmbit informatiu el PIDCES, en l’àmbit de l'orientació educativa el Tria la Via i en l’àmbit de la salut el Programa del Benestar Emocional. 
Punt d'Informació i Dinamització dels Centres Educatius de SecundàriaEl PIDCES és el Punt d'Informació i Dinamització dels Centres d'Educació Secundària i es tracta d'un espai d'atenció dinàmic a l'Institut que posa a l'abast dels i les joves diferents recursos informatius d'interès, accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el mateix centre educatiu com en el seu entorn més proper. L'atenció presencial es concreta en un dia a la setmana durant l'estona del pati, a través de dinàmiques per treballar i informar a les adolescents sobre temàtiques del seu interès, d'actualitat o per garantir la igualtat d'oportunitats.

Tria la Via  L'Ajuntament organitza les Jornades d'Orientació Educativa Tria la Via amb l'objectiu de facilitar al jovent i les seves famílies informació de tot el ventall d'itineraris formatius que tenen a l'abast per tal de continuar el camí formatiu i professional.

  JORNADES 2022  

Assessorament tot l'any
Durant tot l'any, des de l’Àgora s'ofereixen assessories i acompanyaments personalitzats per qui té dubtes sobre quin itinerari formatiu fer o com continuar la seva trajectòria, però, durant la setmana de Tria la Via es veuen intensificats. Alhora, que és un bon moment per poder aprofundir més sobre les xerrades i tallers que s'han celebrat. 

Hores concertades (615844715). Pots demanar cita prèvia en aquest FORMULARI 

Itineraris formatius

Itineraris educatius

Fitxer: INFOGRAFIA_Itineraris.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 106.59 kB

Programa Benestar Emocional

El Programa de Benestar Emocional, liderat per diferents àrees de l'Ajuntament, engloba diverses línies d'intervenció amb l'objectiu d'arribar a tota la població que acompanya el dia a dia dels i les adolescents i joves: famílies, docents, professionals, etc. També té l'objectiu d'actuar en l’àmbit de la prevenció duent a terme tallers per a infants als centres educatius de primària. 

De manera específica a l'Institut d'Alella, el Programa de Benestar Emocional posa el focus en potenciar el benestar emocional dels i les adolescents i joves a partir de la reflexió, fent ús d'una metodologia participativa i dinàmica amb l'objectiu de donar a conèixer diferents recursos i estratègies que afavoreixin la millora de la salut mental a l'adolescència i joventut. La proposta es duu a terme durant l'horari lectiu amb un dels cursos de l'ESO.