Escrit PSC novembre 2014- El nou 9 de novembre
  • L'error del Consell d'Estat amb el nou 9N. El passat 30 d'octubre, el Consell d'Estat Espanyol convocat d'urgència, va dictaminar injustament i per unanimitat la suspensió del nou9N. A hores d'ara el següent pas és del tot clar, portar-ho al constitucional i legitimar-ne la suspensió.
    Des del Grup Municipal del PSC d'Alella volem mostrar el nostre total desacord amb la resolució presa per aquest òrgan de l'Estat Espanyol que no fa més que tirar benzina al foc, un foc, ja del tot imprevisible. El nou 9N és una demanda del tot legítima de la ciutadania de Catalunya que s'ha manifestat clarament en aquest sentit amb tres manifestacions del tot multitudinàries i massives, i per les que l'Estat Espanyol hauria d'haver donat una resposta positiva en les seves demandes del tot democràtiques i evidentment no ho ha fet.
    El nostre grup municipal sempre s'ha mostrat a favor del DRET A DECIDIR, i així ho vàrem fer evident en la nostra votació en el Ple Extraordinari del passat mes de setembre. Per tant, en la nostra opinió, no entenem aquesta manca de qualitat democràtica de l'Estat Espanyol a l'hora de deixar expressar-se a la ciutadania de Catalunya en un dret tan fonamental com la "LLIBERTAT D'EXPRESIÓ" en una urna.
    També estem estorats veient com els preocupa moltíssim la consulta del nou 9N i no els preocupa gens ni mica les conseqüències de la retallada d'inversions a Catalunya en els pressupostos de l'Estat Espanyol, que condemna als catalans a no tenir les infraestructures necessàries, i col•loca a Catalunya quasi a la cua de les inversions a l'estat, augmentant així la sensació de greuge continuat (amb raó) que pateix la Nació Catalana en vers la resta d'Espanya.