Escrit febrer de 2015 PSC - "Igualtat de condicions"
  • La darrera vegada que vaig visitar i reunir-me amb els metges i treballadors de la Residència les Hortènsies del nostre poble, em van passar un munt de sensacions que no em van deixar indiferent. Sempre parlem de les persones com si totes elles fossin autònomes, independents, autosuficients… però malauradament mai ningú parla d'aquelles que pateixen algun tipus de discapacitat, sigui física o intelectual i de les que   pateixen trastorns de salut mental. Ningú parla de les seves famílies i encara menys dels recursos que els governs aporten per ajudar a millorar la vida d'aquestes persones. Si les polítiques aplicades en aquest àmbit són molt justes encara ho són més les retallades, a través de la Llei de dependència, a les entitats del tercer sector així com als professionals que tenen cura d'aquestes persones.

    La lluita contra l'estigma, la millora de l'atenció a la població infantil i juvenil, la millora de l'atenció i la promoció dels drets d'aquestes persones en entorns assistencials i laborals, la promoció de la participació i l'associacionisme i el suport a les famílies i les persones amb discapacitat i trastorns de salut mental han de deixar de ser només bells discursos per esdevenir realitats, amb tots els recursos humans, tècnics i econòmics que calgui.
    Totes les persones han de tenir accés als mateixos drets i les mateixes oportunitats i també entenem que es tracta d'una responsabilitat que recau en tota la societat, tant a nivell individual com col·lectiu. Cal, doncs, el compromís de defensar els drets fonamentals d'aquestes persones, lluitant contra l'exclusió social, la discriminació i la conculcació dels seus drets amb retallades indiscriminades de serveis i prestacions que tan poc ajuden al desenvolupament de la seva pròpia autonomia. Cal seguir treballant per millorar les condicions de les persones amb discapacitat i amb trastorns de salut mental, així com les dels seus familiars.
    Des d'aquí vull agrair a les diferents entitats socials del nostre poble i també als seus professionals i voluntaris, la tasca tan important que duen a terme, sumant esforços perquè aquestes persones puguin desenvolupar la seva vida amb normalitat.