Escrit ERC+SxA gener 2015 - "El ser i l'estar"
  • El ser i l'estar

    Sense ànim d'encetar un debat lingüístic respecte a l'ús correcte dels verbs ser i estar, permeteu-nos que, des d'una perspectiva social i municipal, els diferenciem com la manera de formar part de processos participatius (ser) i el fet de viure o residir en un lloc (estar).

    El nostre poble compta amb una seixantena d'entitats i associacions culturals, esportives, educatives, professionals i socials, a través de les quals es canalitzen moltes de les nombroses activitats que al llarg de l'any es desenvolupen al municipi. Són, en definitiva, el catalitzador que ens permet, com a integrants d'una mateixa col·lectivitat, passar d'un simple estar a un compromès ser. Des d'ERC+Sumem per Alella volem reconèixer i agrair públicament aquesta tasca i, com a grup majoritari de l'equip de govern, reiterem el nostre compromís de suport a les seves iniciatives, aplicant criteris d'equitat i rendibilitat social.

    Tot i que això no representa cap novetat, ho volem fer palès pocs dies després d'haver viscut unes jornades especialment significatives: la intensa sessió d'enregistrament d'imatges del videoclip de la cançó “Ets Alella” que va tenir lloc el passat dissabte 13 de desembre, amb la participació de més de 300 persones; la Fira de Nadal i els cada cop més nombrosos actes celebrats al llarg del mateix cap de setmana a favor de la Marató de TV3, que enguany ha permès superar la recaptació de l'any anterior; o la recent Festa Solidària organitzada per Alella Negocis. Tots aquests esdeveniments demostren inequívocament la voluntat d'una gran majoria de les nostres veïnes i veïns de “ser Alella”, de formar part activa del nostre municipi, de manera individual o des del moviment associatiu.

    Com a alellencs i alellenques i, molt particularment, com a representants electes del nostre poble, ens sentim especialment satisfets i orgullosos de poder compartir amb tanta gent aquest sentiment de pertinença que tan bé recull la tornada de la cançó d'en Narcís Perich: i és que tu m'agrades tant, tu m'agrades tant i aquí em vull quedar. I als qui encara no ho heu fet, us encoratgem a donar el pas definitiu de l'estar cap al ser.

    Aprofitem per a desitjar-vos un feliç 2015, un any que ve carregat de moments importants a nivell local i nacional, en els que caldrà tenir molt clar qui som però sobretot qui i com volem ser. El futur immediat dependrà de les nostres decisions, el futur dels nostres fills i néts de l'encert en les nostres decisions. Bon any!