Escrit Alella Primer-CP novembre 2015. En política, no tot s'hi val
  • Alella Primer-CP

    D'un temps cap aquí, la política ha esdevingut una de les activitats menys valorades pels ciutadans i ciutadanes del nostre país. Els casos de corrupció, la díficil entesa entre els diferents partits polítics, sempre veure la palla a l'ull aliè i no en el propi, la distància entre els problemes reals de les persones davant dels propis interessos de partit; tot plegat ha creat una gran desconfiança envers la política i els polítics que l'exerceixen.

    En molts aspectes, malhauradament, això ens pot recordar a la manera d'entendre la política que tenia el filòsof Nicolàs Maquiavelo (s.XVI) per les estratègies que se segueixen per arribar al poder i mantenir-s'hi. “El fi justifica els mitjans”.

    No ens hem d'oblidar que fer política és treballar pel benefici del bé comú i per millorar el benestar i la seguretat de tota la comunitat, preservant els drets de les persones. Evidentment, hi ha diferents visions sobre un mateix problema, però és aleshores quan s'esdevé la democràcia que, entre altres coses, ens ha ensenyat que totes les opinions són vàlides, que cal expressar-les amb respecte i també escoltar-les per tal de poder establir un diàleg que ens faci créixer com a societat i també, per què no, com a individus.

    L'agrupació d'Alella Primer-Candidatura de Progrés, no entén la política sense respecte a les persones com a éssers humans, i per això posem en primer lloc la nostre vocació de servei a la ciutadania, intentant ser pròxims a ella per poder entendre els seus problemes reals i intentar donar-los solució, encara que a vegades pugui ser dificil i fins i tot impossible.

    La política no ha de ser un joc brut entre partits per convéncer a quants més votants millor, cal comprometre's amb el que es diu (que no vol dir ser tossuts), i el que es fa, tenint en compte que vivim en comunitat i que cal preservar el bé comú, que no vol dir el bé de la majoria. Cal gestionar amb eficàcia i eficiència per preservar els recursos naturals, econòmics i personals que tenim totes i tots.

    Malgrat Maquiavelo, pensem que en política no tot s'hi val.