Escrit Alella Primer-CP desembre de 2015. "Economia local"
  • Alella Primer-CP

    Amb la proximitat de les festes nadalenques a tocar, el nostre poble s'omple de llums i d'activitats per a tothom. En aquestes dates el nostre comerç hi juga un paper important: diferents ofertes, productes de qualitat, de proximitat, un comerç més social i humà… en definitiva, el nostre comerç, el comerç d'Alella. Per a nosaltres, aquest és un sector important per la seva contribució a l'ocupació i la producció, però també perquè dibuixa el perfil del nostre poble i és determinant per a la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes.
    Volem continuar defensant un model comercial per al municipi que generi vida als nostres carrers i promogui la integració del comerç amb la resta d'usos del nostre poble. Apostem per un model de comerç que sigui competitiu i estigui  arrelat a les diferents zones comercials, des del centre, passant per la Plaça Antoni Pujades fins al carrer Àfrica. Cadascun dels comerços són part del nostre paisatge urbà. Ara és més necessari que mai ajudar al petit comerç, que és qui pitjor ho està passant en aquest context econòmic, en benefici de les grans superfícies.
    D'altra banda, per a moltes persones aturades, la creació d'una empresa o emprenedoria s'està convertint en l’única alternativa sòlida a la desocupació. Es converteix en una necessitat obligada per la situació econòmica i és per això que pensem que és imprescindible trobar aquí la complicitat de les institucions i administracions públiques. Donar-los suport és clau per mantenir el seu pes en la nostra economia. Hem de recuperar la confiança en les nostres possibilitats i en un model de teixit empresarial, d'emprenedoria i productiu. Les petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors d'Alella, tenen un paper important en la generació de riquesa i la creació de llocs de treball. El desenvolupament econòmic del nostre municipi depèn de la capacitat de convertir idees innovadores en projectes empresarials competitius i amb potencial de creixement. Per aquest motiu és necessari apostar decididament pels emprenedors i els autònoms, començant per crear la Xarxa d'empresaris i emprenedors d'Alella i desenvolupant noves estratègies de dinamització econòmica, tant comercial com empresarial. Bones festes de Nadal i millor 2016!