Escrit AP-CP novembre de 2017: "Diàleg"
  • Alella Primer-CP

    Després dels esdeveniments succeïts aquests darrers dies i amb una convocatòria d'eleccions a la vista, Alellla Primer-CP vol deixar palès en aquest espai la part més substancial del comunicat que va emetre a les xarxes el passat 23 d'octubre.

    Davant la declaració del President del govern espanyol, Mariano Rajoy, després de la reunió extraordinària de ministres del passat dissabte 21 d'octubre en la que explicava la seva voluntat d'activar l'article 155 de la constitució espanyola per la que es suspen per complert l'autonomia de Catalunya, amb el suport del PSOE i de Ciudadanos, i davant del posicionament del PSC respecte a l'aplicació d'aquest article, Alella Primer-Candidatura de Progrés (PSC) vol expressar el seu posicionament envers aquest fet i els que es venen produint des del passat 20 de setembre. En aquest sentit expressem:

    1.- Rebutjar qualsevol mostra de repressió a la llibertat d'expressió.

    2.- Condemnar les agressions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional el dia 1 d'octubre cap a totes aquelles persones que pacíficament volien expressar la seva opinió a través del vot.

    3.- Demanar l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, dues persones representants de la societat civil i que han estat empresonades per manifestar públicament les seves idees.

    4.- Mostrem el nostre total desacord en l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola, que elimina l'autonomia i l'autogovern de Catalunya que tant ens ha costat construir.

    5.- Demanar iniciar el diàleg a les dues institucions que actualment tenen la responsabilitat de governar i negociar els termes d'un referendum legal i acordat que doni la possibilitat de donar veu als diferents anhels clarament existents avui a Catalunya.

    6.-Demanem a la Direcció Nacional del PSC que es desmarqui del suport que ha donat el PSOE al PP en l'aplicació de l'article 155 que s'ha de votar al senat, i s'oposi frontalment a aquesta mesura i que en cap cas la validi.

    Sense diàleg la solució serà difícil. Sí la política és la ciència que proposa i dóna solucions als problemes de les persones, ara és l'hora d'establir ponts de diàleg per tal de trobar aquestes solucions.

    D'altra banda, volem posar en valor la feina feta per aquest grup municipal a l'ajuntament i envers el poble d'Alella i la bona sintonia en el treball amb ERC+SumemxAlella per tal d'acomplir els acords del pacte signat el juny de 2015.