Escrit CDC juliol/agost: "Gestió, a la seva manera"
  • Logo convergentsJa sabem algunes de les coses que la nova gerència municipal no podrà impedir:

    1.- No podrà impedir que a pesar de manifestar en el Ple no creure's els números presentats per la companyia d'aigües, l'alcalde pacti amb Sorea una pujada del 3,6% en el tram més baix i més popular i una pujada superior al 10% en la resta de trams. Només recordarem aquí que el darrer l'IPC és del -1,1%, amb un agregat en els darrers anys del  -0.7%. No, el gerent, no podrà evitar aquest despropòsit municipal a càrrec de la butxaca del ciutadà. De moment, la majoria absolutíssima li fa la feina.

    2.- No podrà impedir tampoc la nefasta política laboral de l'ajuntament d'esquerres, que acomiada personal de forma improcedent i irregular, fins i tot sense respectar drets fonamentals dels treballadors. N'hem tingut dos casos en poc temps que de moment ja ens han costat més de 100.000 euros. Diem de moment perquè lluny de rectificar l'ajuntament prefereix persistir en la seva “política social” i seguir pagant advocats.

    3.- Tampoc no podrà impedir que alguna contractació pública es segueixi fent de forma com a mínim peculiar. Plecs de condicions amb clàusules tècniques i administratives contradictòries que no fan altra cosa que crear la suficient confusió per limitar la lliure competència, la no discriminació i la igualtat entre el ciutadans. Vaja, el que se'n diu fer el vestit quasi a mida. O aquells concursos amb comunicacions fantasmes a suposats candidats... excepte a un que, alehop!, es queda sol i guanya (i casualment és conegut d'una regidora). Petites... com en podríem dir? Ho tenim a la punta de la llengua.

    Al marge ja de tot això, que ens posa els pèls de punta, també queda naturalment fora de l'abast del gerent la gestió del FULL, aquella gestió que s'ha de fer des del més escrupolós respecte per la llibertat d'expressió i la discrepància política. Doncs no, en el darrer número aquest Grup va ser pressionat per l'alcalde i el secretari perquè retirés el seu escrit (i la foto), amb l'advertiment que si no ho feia seria impugnat davant de la Junta Electoral. No el vam retirar, esclar, i l'alcalde d'ERC (sí, la sòcia de JxS i de CDC al Govern) va complir la seva amenaça. Com a resultat, el ridícul: la Junta Electoral va tombar de ple la pretensió de l'alcalde. Amb tot, quasi que el més emprenyador, el pitjor, és aquesta auto-prerrogativa de l'alcalde d'examinar els escrits de l'oposició abans de publicar-los. En fi, bon estiu!