Escrit Gd'A febrer de 2016. Transparčncia i bon govern
  • gda

    Per a Gent d'Alella el bon govern és el que està orientat i al servei de tota la ciutadania, sense exclusió. De vegades hi ha conflicte d'interessos, i de vegades hi ha poca reivindicació de d'interès general i excessiva per a allò que és privat. Sempre, aquest govern tira pel dret sense informar prèviament o informat quan tot està decidit o fins i tot licitat. Alguns dels veïns de l'entorn de la Fundació Aymar i Puig estan queixosos pel soroll d'una campana extractora que veureu fàcilment com alleja l'entorn arquitectònic. Aprofitant el Pla de Millora Urbana que s'acaba d'aprovar per a l'ampliació de la Residència, Gent d'Alella ha proposat al govern una reunió amb els serveis tècnics per a explicar els veïns afectats les obres que s'hi faran.

    Sempre, lAjuntament, hauria de fer audiències públiques prèvies a les grans intervencions a la via pública. Pot ser així, els “bams” de davant del Sorli no serien tant elevats, o ja s'hauria entomat una solució millor per a la polseguera del davant. I a les reunions que el govern convoqui, la oposició ha d'estar convidada. Així ho hem demanat per escrit el desembre passat i esperem resposta, també per escrit. Per transparència.

    Un conflicte que tenim és per la seguretat. No recordo cap reunió tan nombrosa com la que es va fer al gimnàs de l'Institut el més de gener. Probablement, fruit de la pressió de molts veïns que s'estan mobilitzant des de l'estiu passat. Hauríem d'entomar ja el Pla Local de Seguretat i no deixar-lo pel 2017.

    La sentència a favor de l'Ajuntament i contrària a Rials S.A. és una magnífica notícia. També ho seria que l'Ajuntament fes una bona gestió del manteniment i protecció de la Vall de Rials; perseguint l'abocament de residus, fent un seguiment de els ceps que s'arranquen, de les parcel·les sense cultivar, de les solucions que després no ho son pel manteniment de les rieres. Només cal passejar una mica per Rials per sentir llàstima de com està; veure brutícia i abandonament.