Escrit ERC+SxA desembre de 2016. "Fent balanç"
  • Logo ERC+SxA

    El 22 de desembre de 2015 el Ple Municipal va aprovar definitivament el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 (PAM), el document estratègic de planificació que recull els objectius i les accions més rellevants a desenvolupar pel Govern municipal durant aquest període. Aquest “full de ruta”, conjuntament amb la incorporació dels òrgans de participació previstos al Reglament de Participació, permet a la ciutadania, per primera vegada, contrastar i avaluar l'acció de l'equip de govern de forma continuada, sense haver d'esperar a fer-ho cada quatre anys, quan ja no hi ha cap possibilitat de modificació. El PAM també ens assegura i ens facilita una avaluació molt més objectiva dels resultats.

    Arribats al darrer mes de l'any, és moment de començar a fer balanç de quin ha estat el grau de compliment, durant el primer període anual sencer d'aplicació, d'aquest instrument.

    De les 148 accions que contempla el document per a tot el mandat, més de 100 eren les previstes per a ser realitzades o iniciades el 2016. Podem afirmar que s'ha assolit un compliment que, en conjunt, supera el 90% dels objectius fixats. Tot i contemplar amb satisfacció aquests resultats, també analitzem les causes que han dificultat la seva total consecució. En alguns casos, ha estat perquè la seva aplicació estava condicionada a l'aprovació de normatives o lleis depenents del govern espanyol “en funcions”, en altres perquè la dedicació a qüestions urgents o a nous temes no previstos, ha impedit comptar amb el temps necessari per a dur-los a terme i, encara en alguns altres casos, perquè es tracta d'objectius programats durant més d'un exercici i, per tant, permeten una certa flexibilitat en el moment d'iniciar-los.

    En qualsevol cas, volem incidir en el fet que el PAM no és un document tancat i definitiu, és un document viu, que ens ha de permetre recollir tant les seves pròpies mancances com les aportacions i demandes de la ciutadania, per anar-lo adaptant i modificant en funció de les necessitats de cada moment. Seguirem treballant per aconseguir-ho.

    Volem aprofitar aquest espai per a felicitar públicament a la nova Junta Rectora del Casal d'Alella i desitjar-los tota mena d´èxits en la seva tasca.

    També us volem recordar que els dies 17 i 18 de desembre tindrà lloc la Fira de Nadal i tot un seguit d'actes a favor de la 25a edició de La Marató de TV3. Us animem a participar activament i a deixar constància, un any més, de la solidaritat que sempre heu demostrat. Bones festes de Nadal i un venturós any 2017.