25N Jornades per a l'eliminació de la violčncia envers les dones. Xocolatada popular, lectura manifest i ofrena floral i espectacle infantil Repensem els contes

Diumenge, 25 de novembre de 2018  -  11 h matí

25N
JORNADES DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Tardes del mes de novembre a l'Espai Jove. Tardes Tabú, tu tries tu jugues.

Tabú: allò del que està prohibit parlar...Però tothom ho coneix, tothom sap què passa: als vestidors, pels passadissos, dins de l'aula, fora de l'aula, als espais joves, a les discoteques, a través del mòbil... La violència sexual és quelcom quotidià en la nostra societat, però costa parlar-ne, costa anomenar-la, assenyalar-la i visibilitzar-la. Perquè és un tabú. És sempre agradable que et diguin “piropos”? Qui decideix quan sí o quan no? Quan lliguem... tot s'hi val? Què vol dir consentiment, què són els límits, què és el “sexpreading” i la cosificació? Sabem detectar l'assetjament...?

Dimarts 20 de novembre

19:30h a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Tertúlia Robatori de nadons a Catalunya: com va poder ser? A càrrec de Santi Castella i Neus Roig. Organitza Associació de Dones Solidàries d'Alella.

Dijous 22 de novembre

19h a les Golfes de Can Lleonart. Dona'm Cine. 

Dona'm cine és un concurs internacional de curts realitzats per dones, que pretén donar veu a dones, en el relat de les seves realitats i de les seves rebel·lies, des de la “pedagogia de la desobediència” per a transformar pràctiques i valors patriarcals. Entenem que vivim en un món globalitzat i complex, on a la realitat de les dones es barregen el gènere, la classe social, la identitat, el sexe, l'origen, l'ètnia, l'edat, la religió, la territorialitat i els contextos polítics. L'origen de les desigualtats és doncs, molt complex, però alhora permet una gran diversitat de rebel·lies, alternatives i formes de teixir relacions, afinitats, vincles i aliances.

De la mà de Montse Benito, membre de la Comissió de Feminismes d'Entrepobles i de Ca la Dona, amb més de 25 anys d'experiència en cooperació i solidaritat, visualitzarem varis curts sobre les lluites que afronten les dones a diferents parts del món. Reflexionarem sobre aquestes lluites i sobre la necessitat de l'apoderament femení per tal de combatre la pobresa i l'exclusió. Són històries de denúncia, lluita i superació.

Diumenge 25 de novembre

11h a la Plaça de l'Ajuntament: 

- Paradeta amb material de prevenció i sensibilització. Paradetes d'Associació de Dones Solidàries i Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella.

- Xocolatada popular.

- 12h Acte institucional amb la lectura del manifest per part de les dues associacions i minut de silenci. Ofrena floral de l'Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella.

- 12:15h Espectacle infantil Repensem els contes, a càrrec de Trama:

# Repensem els contes: Què passaria si la princesa no es volgués casar amb el príncep blau? Per què són lletjos els ànecs i dolents els llops? Cal matar al drac? A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionarem les històries, repensarem els personatges i inventarem altres maneres d'explicar-les, per tal d'evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

Dimarts 27 de novembre

17h. Hora del conte a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. M'agrades igual! A càrrec de Raig de Sol Contes. 

Tenim una sessió de contes il•lustrats (amb una contacontes i un il•lustrador) sobre igualtat d'oportunitats entre homes i dones, anomenada "M'agrades igual!”:

La princesa enjogassada. La princesa no vol casar-se, però els seus pares i veïns la convencen que ha de cercar un marit per tal de ser com totes les princeses. Diversos prínceps intentaran passar les dificilíssimes proves que ella els prepararà, en un intent de conservar la seva independència.

Billy i el vestit rosa. Què passaria si un nen s'aixeca un matí i descobreix que ara és una nena i a més ha de dur un vestit rosa? Billy no podia imaginar com és de diferent el tracte cap als nens o cap a les nenes. I només és pel vestit!

I per últim faríem el de la Maria i les seves dues feines, que és un conte que agrada molt, i que en breu el publicarem.

Lloc Plaça de l'Ajuntament
Organitza Ajuntament d'Alella