Notícies
Publicat el 19 de setembre de 201919.09.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament revisa l'estat dels tancaments d'una trentena de pous
Pous

L'Ajuntament ha realitzat aquest estiu una campanya de revisió i control de la xarxa de pous repartida al llarg del territori no urbanitzable del municipi, dels qual es té constància. L'objectiu és comprovar l'estat dels tancaments de les captacions, per tal de reforçar les mesures de seguretat i evitar accidents com el que es va produir a començaments d'any a Totalán (Màlaga), quan un nen de 2 anys va morir al caure a l'interior d'un pou. 

Agents de la Policia Local i membres de la brigada municipal han estat els encarregats de fer les inspeccions. S'han inspeccionat 35 captacions, la major part de les quals estan situades en finques privades i presentaven deficiències de tancaments. Arrel d'aquest control, s'han obert una vintena d'expedients i s'estan tramitant els requeriments a diferents propietaris per tal que adoptin les mesures necessàries per garantir el tancament adient dels pous i evitar situacions de risc per a la població. 

Com a mesura cautelar, l'Ajuntament ha procedit a fer un tancament provisional i ha senyalitzat mitjançant un cordó de seguretat el perímetre d'accés a les captacions per tal de minimitzar el risc d'accident. 

Aquesta intervenció de control s'ha fet després que el centre escolar de Santa Maria del Pino fes arribar l'Ajuntament el seu neguit per l'existència de pous a zones boscoses properes al centre educatiu. 

Pujar al principi de la pàgina