Notícies
Publicat el 30 de maig de 201930.05.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament i el TecnoCampus signen un acord sobre La Miralda
Signatura conveni TecnoCampus

L’Ajuntament d’Alella i el TecnoCampus han signat un acord de col·laboració per desenvolupar a la zona de la Miralda un parc tecnològic amb el mateix model que el TecnoCampus de Mataró. El parc es començarà a definir a partir d’un projecte que elaborarà la Fundació TecnoCampus per encàrrec de l’Ajuntament, i que detectarà les potencialitats a l’hora de captar empreses i retenir el talent del municipi.

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, van firmar el passat 26 d'abril el conveni de col·laboració a partir del qual s’ha de començar a definir el model de desenvolupament de aquest sector estratègicament situat a tocar de l’autopista. L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, va destacar durant l'acte de signatura que aquest acord permet posar fil a l’agulla per tal de tirar endavant aquest ambiciós projecte per al municipi, un espai d’activitat econòmica que es desenvoluparà a l’entorn de la casa de La Miralda, que es transformarà en equipament públic, i 18.000m2 d’oficines que conformaran un campus empresarial i d’emprenedoria.

Francisco, que al llarg de la seva trajectòria ha estat vicepresident de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, va destacar les potencialitats que per al territori té el coneixement adquirit per la Fundació els darrers anys. “Creiem que el TecnoCampus ens pot ajudar a conceptualitzar el model, perquè volem que el municipi aprofiti el seu potencial, també en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria”, va dir. 

L’àmbit de La Miralda, 112.660m2 estratègicament situats entre l’autopista i la carretera BP-5002, és una de les dues zones de desenvolupament més importants previstes al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat l’any 2014. Es tracta d’una peça clau per al futur d’Alella ja que es planteja com un espai de dinamització econòmica amb l’aparició d’un parc empresarial i comercial. Aquest nou sector també acollirà un gran parc urbà, habitatges, aparcaments i infraestructures viàries com la variant d’Alella, els accessos a la C-32 i la futura estació de ferrocarril, segons les previsions del POUM. 

Pujar al principi de la pàgina